Logg på

Bildebank

Bildene eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon.
 

 

 

100 gram smågodt i liten versus stor skål
En grov brødskive med banan, tomater, sukkererter og mager melk
En grov brødskive med lettsyltetøy
Sukkerinnhold 0,5 liter brus
Sukkerinnhold i 1,5 liter brus
Energidrikk
Energidrikk og innhold av sukkerbiter
Oversikt over energirike drikker
Grønnsaker med dipp
grove pannekaker med syltetøy uten tilsatt sukker
Havrefras liten, medium og stor porsjon
Havrefras_3 ulike porsjoner_med melk
Liten porsjon havrefras med melk og bær
Liten porsjon havrefras med bær og melkeglass
Medium porsjon havrefras med bær og melk
"Stor" porsjon havrefras med bær og melk
Stor porsjon havrefras med bær og melkeglass
Liten, medium og stor porsjon havregrøt
Liten porsjon havregrøt
Medium porsjon havregrøt
Stor porsjon havregrøt
Havregryn med melk, blåbær og banan
Sukkerinnhold i honnikorn
Sammenlikning av sukkerinnhold mellom Havrefras og Honnikorn
En hvetebolle
Fire hveteboller
Et glass iste
TINE Iste med smak av grønn te og lime
Et glass appelsinjuice
Appelsinjuice
Laksemiddag til barn 4-6 år
LAksemiddag med potet, brokkoli og ekstra lettrømme (7-12 år)
LAks med pesto, potet og brokkoli- stor porsjon (13-15 år)
Ovnsbakt laks med potet, ekstra lettrømme og brokkoli (16-18 år)
En stor lakseporsjon uten grønnsaker
Energiinnhold i majones
Lettmelk 0,7 %
Et lite glass lettmelk 0,7 %
Melkesjokolade_100 gram_utenlogo_versus_5 bananer-kopi 2
To biter melkesjokolade versus 1 eple
200 gram melkesjokolade versus 18 epler
Knekkebrød med leverpostei og grønnsaker
Knekkebrød med makrell i tomat og skyr.
Skyr og kålrot
Barneyoghurt med bær
Milkshake/smoothie
Sjokolademuffins
Nøkkelhullsmerket
Nøkkelhullsmerket frokostblanding versus uten nøkkelhull
En skål med nøtter

Prosjektet er finansiert av samhandlingsmidler fra Helse Midt-Norge. Kostverktøyet eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon (OBECE) ved St Olavs hospital, og vil bli oppdatert årlig. Prosjektansvarlig: Dr. med. Rønnaug Ødegård og prosjektleder: klinisk ernæringsfysiolog Tove Drilen. Kostverktøyet støttes av Helsedirektoratet og kliniske ernæringsfysiologers forening tilknyttet Forskerforbundet (KEFF).
Innlogging for redaktører