Logg på

Bildebank

Bildene eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon.
 

 

 

En grov brødskive med banan, tomater, sukkererter og mager melk
Grov brødskive med leverpostei, grønnsaker, eple og mager melk
En grov brødskive med magerost, grønnsaker og mager melk
Sukkerinnhold 0,5 liter brus
Sukkerinnhold i 1,5 liter brus
Sukkerinnhold i 1 glass (1,5 dl) blåbær biola
Tre ulike typer biola
Et glass biola med frukt + grønt og 30 % mindre tilsatt sukker.
Sammenlikning av sukkerinnhold i tre ulike typer biola
En grov brødskive med makrell i tomat og appelsin
En grov brødskive med mager salami og mager melk
En grov brødskive med salami og pære
En grov brødskive med egg, tomat og et glass mager melk.
En grov brødskive med egg, tomat, tran og melk.
Grov brødskive med kyllingskinke og paprika
En grov brødskive med lettere hvitsot og paprika
En grov brødskive med magerost og paprika
En grov brødskive med mager salami og agurk
En grov brødskive med lettsyltetøy
Grov toast med egg og tomat, tran og mager melk.
Energidrikk
Energidrikk og innhold av sukkerbiter
Oversikt over energirike drikker
Fruktsalat med lettyoghurt og mandler
Grønnsaker med dipp
grove pannekaker med syltetøy uten tilsatt sukker
Havrefras liten, medium og stor porsjon
Havrefras_3 ulike porsjoner_med melk
Liten porsjon havrefras med melk og bær
Liten porsjon havrefras med bær og melkeglass
Medium porsjon havrefras med bær og melk
Medium porsjon havrefras med bær og melk
"Stor" porsjon havrefras med bær og melk
Stor porsjon havrefras med bær og melkeglass
Liten, medium og stor porsjon havregrøt
Liten porsjon havregrøt
Medium porsjon havregrøt
Stor porsjon havregrøt
Havregryn med melk, blåbær og banan
Sukkerinnhold i honnikorn
Sammenlikning av sukkerinnhold mellom Havrefras og Honnikorn
En hvetebolle
Fire hveteboller
Et glass iste
TINE Iste med smak av grønn te og lime
Et glass appelsinjuice
Appelsinjuice
Knekkebrød med magerost, paprika og kiwi.
Knekkebrød med leverpostei, grønnsaker og et glass melk
Knekkebrød med mager smøreost

Prosjektet er finansiert av samhandlingsmidler fra Helse Midt-Norge. Kostverktøyet eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon (OBECE) ved St Olavs hospital, og vil bli oppdatert årlig. Prosjektansvarlig: Dr. med. Rønnaug Ødegård og prosjektleder: klinisk ernæringsfysiolog Tove Drilen. Kostverktøyet støttes av Helsedirektoratet og kliniske ernæringsfysiologers forening tilknyttet Forskerforbundet (KEFF).
Innlogging for redaktører