Logg på

Kokebok

​​​​​​​
 

 Gjenbruk av katalogelement

Her finner du en kokebok med 15 sunne, gode, billige og raske middagsoppskrifter som er beregnet for en familie på 4.

​Om kokeboken Stor og sterk

  • Denne kokeboken er utarbeidet av klinisk ernæringsfysiolog Sunniva Nordang ved Oslo Universitetssykehus HF og mediegrafiker Renate Fevang
  • Boken består av 15 sunne, gode, billige og raske middagsoppskrifter
  • Hver oppskrift er beregnet for 2 voksne og 2 barn.
  • Bildene som er avbildet, er tilpasset eldre barn og ungdom. 
  • Tidsbruk fra 30-90 minutter. De fleste oppskriftene tar under en time.
  • Prislappen er på 70-150 kroner per rett per familie. De fleste ligger rundt 100 kroner.

Selve kokeboken finner du her: Kokeboken Stor og Sterk.pdf

​Planlegging

  • Det kan være lurt å lage en ukeplan over middager
  • Sett av en fast dag til planlegging
  • Skriv handleliste
  • Handle ukentlig
  • Unngå å handle når du er sulten
  • God planlegging sparer både tid og penger​
Sist endret:  14. august 2017
24. mai 2016
28
Nei
Innholdsside
Kokebok
Familie:Praktiske tips

​Middagstips for overvektige

  • Bruk små middagstallerkener
  • Forsiktig bruk av fett i matlaging. Mål opp mengden, og bruk omtrent 1 spiseskje per person.
  • Lag opp akkurat nok mat/unngå middagsrester​
  • La kasserollen stå ved komfyren
  • Sitt ved bordet når du spiser, og unngå å spise foran en skjerm.​​
  • Start gjerne middagen med å drikke et glass vann
  • Velg vann som drikke til middagen
  • Spis sakte og tygg maten godt
  • Server alltid grønnsaker til middagen
  • Spis mer bønner og linser
  • En vegetarrett i uken er bra for både helse og miljø

Prosjektet er finansiert av samhandlingsmidler fra Helse Midt-Norge. Kostverktøyet eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon (OBECE) ved St Olavs hospital, og vil bli oppdatert årlig. Prosjektansvarlig: Dr. med. Rønnaug Ødegård og prosjektleder: klinisk ernæringsfysiolog Tove Drilen. Kostverktøyet støttes av Helsedirektoratet og kliniske ernæringsfysiologers forening tilknyttet Forskerforbundet (KEFF).
Innlogging for redaktører