Logg på

Kokebok

​​​​​​​
 

 Gjenbruk av katalogelement

Her finner du 15 sunne, gode, billige og raske middagsoppskrifter som er beregnet for en familie på 4.

​Middagstips ved overvekt

  • Bruk små tallerkener
  • Forsiktig bruk av fett i matlaging. 1 spiseskje per person er nok.
  • Lag opp akkurat nok mat
  • La kasserollen stå ved komfyren​ og porsjoner ut
  • Sitt ved bordet når du spiser, og unngå skjerm.
  • Start gjerne middagen med å drikke et glass vann
  • Velg vann som drikke til hverdags
  • Spis sakte og tygg maten godt
  • Server alltid grønnsaker til middagen
  • Spis mer bønner og linser
  • En vegetarrett i uken er bra for både helse og miljø

Den finnes også i Kokeboken Stor og Sterk.pdf

Om kokeboken Stor og sterk

  • Utarbeidet av klinisk ernæringsfysiolog Sunniva Nordang ved Oslo Universitetssykehus HF og mediegrafiker Renate Fevang
  • Boken består av 15 sunne, gode, billige og raske middagsoppskrifter
  • Hver oppskrift er beregnet for 2 voksne og 2 barn
  • Bildene som er avbildet, er tilpasset eldre barn og ungdom. 
  • Tidsbruk: 30-90 minutter. De fleste oppskriftene tar under en time.
  • Prislappen er på 70-150 kroner per rett per familie. De fleste ligger rundt 100 kroner.

​​Planlegging

  • Det kan være lurt å lage en ukeplan over middager
  • Sett av en fast dag til planlegging
  • Skriv handleliste
  • Handle ukentlig
  • Unngå å handle når du er sulten
  • God planlegging sparer både tid og penger​
Sist endret:  fredag 27. november 2020
tirsdag 24. mai 2016
125
Nei
Innholdsside
Kokebok
Familie:Praktiske tips