Logg på

Porsjonsstørrelse

 

 

Metthetsreguleringhttp://www.kostverktoyet.no/kosthold/porsjonsstørrelse/MetthetsreguleringMetthetsreguleringBarn med fedme ser ut til å ha en dårligere indre sult og metthetsregulering enn normalvektige. Det er ofte nødvendig at foreldre hjelper til å begrense mengden mat en periode, før barna selv lærer å kjenne metthet bedre.
Hva er en passe porsjon?http://www.kostverktoyet.no/kosthold/porsjonsstørrelse/Hva er en passe porsjon?Hva er en passe porsjon?For å være i stand til å hjelpe barn og unge med å regulere mengden mat og drikke, er det viktig å ha kunnskap om hvilke porsjoner barn i ulike aldre trenger.
Kostplanerhttp://www.kostverktoyet.no/kosthold/porsjonsstørrelse/KostplanerKostplanerDet er utarbeidet flere aldersinndelte kostplaner, som kan brukes som et utgangspunkt for å vise dagsbehovet til et barn med fedme.

Prosjektet er finansiert av samhandlingsmidler fra Helse Midt-Norge. Kostverktøyet eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon (OBECE) ved St Olavs hospital, og vil bli oppdatert årlig. Prosjektansvarlig: Dr. med. Rønnaug Ødegård og prosjektleder: klinisk ernæringsfysiolog Tove Drilen. Kostverktøyet støttes av Helsedirektoratet og kliniske ernæringsfysiologers forening tilknyttet Forskerforbundet (KEFF).
Innlogging for redaktører