Kokebok
Her finner du 15 sunne, gode, billige og raske middagsoppskrifter som er beregnet for en familie på 4.
Middagstips ved overvekt
- Bruk små tallerkener
- Forsiktig bruk av fett i matlaging. 1 spiseskje per person er nok.
- Lag opp akkurat nok mat
- La kasserollen stå ved komfyren og porsjoner ut
- Sitt ved bordet når du spiser, og unngå skjerm.
- Start gjerne middagen med å drikke et glass vann
- Velg vann som drikke til hverdags
- Spis sakte og tygg maten godt
- Server alltid grønnsaker til middagen
- Spis mer bønner og linser
- En vegetarrett i uken er bra for både helse og miljø
Den finnes også i Kokeboken Stor og Sterk.pdf
Om kokeboken Stor og sterk
-
Utarbeidet av klinisk ernæringsfysiolog Sunniva Nordang ved Oslo Universitetssykehus HF og mediegrafiker Renate Fevang
-
Boken består av 15 sunne, gode, billige og raske middagsoppskrifter
-
Hver oppskrift er beregnet for 2 voksne og 2 barn
- Bildene som er avbildet, er tilpasset eldre barn og ungdom.
-
Tidsbruk: 30-90 minutter. De fleste oppskriftene tar under en time.
- Prislappen er på 70-150 kroner per rett per familie. De fleste ligger rundt 100 kroner.
Planlegging
-
Det kan være lurt å lage en
ukeplan over middager
- Sett av en fast dag til planlegging
- Skriv handleliste
- Handle ukentlig
- Unngå å handle når du er sulten
- God planlegging sparer både tid og penger
Sist endret:
fredag 27. november 2020