Logg på

Grove lunsjsnurrer

 
Grove pizzasnurrer

Grove lunsjsnurrer

Passer godt som lunsj, kveldsmat eller et litt større mellommåltid.
Over 60 minutter
Lett

FREMGANGSMÅTE

Oppskriften gir 14 snurrer

  1. ​Bland mel, tørrgjær og salt i en bakebolle eller kjøkkenmaskin.
  2. Tilsett fingervarmt vann og olje.
  3. Elt sammen i 6-8 min, til en glatt deig.
  4. Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og sett til heving i 30–40 min., til deigen har dobbel størrelse.
  5. Hakk spinat eller grønnkål og surr i litt olje ved middels varme. Spinat surres i 1-2 min., grønnkål i 3-4 min. 
  6. Ta av platen og ha i cottage cheese sammen med krydder, eventuelt litt salt og pepper. Bland inn strimelt skinke om øsnkelig. 
  7. Ha deigen over på et melet bakebord, kna sammen og kjevle ut til et rektangel.
  8. Fordel fyllet utover den ene langsiden. 
  9. Rull sammen, skjær i skiver og legg på et bakepapirkledt stekebrett.
  10. Dekk med kjøkkenhåndkle og sett til etterheving i 30-40 min.
  11. Ha på litt revet ost på toppen.
  12. Varm stekeovn til 225 grader.
  13. Stek på midterste rille i varm stekeovn i 12-15 min. Avkjøl på rist.




UTSTYR DU TRENGER

bakepapir.png;bolle.png;desilitermaal.png;kniv_ikon.png;sleiv.png

TIPS

  • Frys ned og tas opp som matpakke eller som mellomåltid etter skolen. 

  • I oppskriften er det brukt grønnkål, bytt gjerne ut med spinat eller andre grønnsaker etter eget ønske. 

Tips til paasse porsjoner:

  • For de fleste barn og ungdommer vil 2 lunsjsnurrer være passende som lunsj og kveldsmat. 
  • Èn lunsjsnurr tilsvarer et litt stort mellommåltid. 


Frokost;#Lunsj;#Mellommåltid;#Turmat;#
Oppskrifter