Grove lunsjsnurrer

Grove lunsjsnurrer
Passer godt som lunsj, kveldsmat eller et litt større mellommåltid.
Over 60 minutter
Lett
FREMGANGSMÅTE
Oppskriften gir 14 snurrer
- Bland mel, tørrgjær og salt i en bakebolle eller kjøkkenmaskin.
- Tilsett fingervarmt vann og olje.
- Elt sammen i 6-8 min, til en glatt deig.
- Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og sett til heving i 30–40 min., til deigen har dobbel størrelse.
- Hakk spinat eller grønnkål og surr i litt olje ved middels varme. Spinat surres i 1-2 min., grønnkål i 3-4 min.
- Ta av platen og ha i cottage cheese sammen med krydder, eventuelt litt salt og pepper. Bland inn strimelt skinke om øsnkelig.
- Ha deigen over på et melet bakebord, kna sammen og kjevle ut til et rektangel.
- Fordel fyllet utover den ene langsiden.
- Rull sammen, skjær i skiver og legg på et bakepapirkledt stekebrett.
- Dekk med kjøkkenhåndkle og sett til etterheving i 30-40 min.
- Ha på litt revet ost på toppen.
- Varm stekeovn til 225 grader.
- Stek på midterste rille i varm stekeovn i 12-15 min. Avkjøl på rist.
UTSTYR DU TRENGER
bakepapir.png;bolle.png;desilitermaal.png;kniv_ikon.png;sleiv.png
TIPS
Frys ned og tas opp som matpakke eller som mellomåltid etter skolen.
- I oppskriften er det brukt grønnkål, bytt gjerne ut med spinat eller andre grønnsaker etter eget ønske.
Tips til paasse porsjoner:
- For de fleste barn og ungdommer vil 2 lunsjsnurrer være passende som lunsj og kveldsmat.
- Èn lunsjsnurr tilsvarer et litt stort mellommåltid.