Logg på

Ovnsbakt laks med potet og grønnsaker

 

Ovnsbakt laks med potet og grønnsaker

Denne oppskriften gir én barneporsjon
20-40 minutter
Lett

INGREDIENSER

  • ​100 g laks
  • 2 stk. middels poteter
  • 100 grønnsaker - f.eks. brokkoli, blomkål 
  • 1 ss ekstra lettrømme (5-10 % fett)
  • Salt og pepper 


FREMGANGSMÅTE

  1. Poteter skrelles og dampes eller kokes til de er møre. Koketid avhenger av potetenes størrelse
  2. Sett stekeovnen på 180 grader
  3. Legg laksefileten på et bakepapirkledd brett eller i en ildfast form
  4. Krydre laksen med salt og pepper, evt. med andre krydder for mer smak. 
  5. Stek laksen i ovnen i 10-15 minutter (avhengig av tykkelsen på laksen)
  6. Vask og skjær opp grønnsaker. Grønnsakene kan kokes/dampes sammen med potetene de siste minuttene eller kokes i egen kjelde til ønsket konsistens​

UTSTYR DU TRENGER

kniv_ikon.png;potetskreller.png;kasserolle.png;ildfast_form.png;skjaerefjol.png;bakepapir.png

TIPS

Middag;#
Oppskrifter