Logg på

Pasta Bolognese

 

Pasta Bolognese

Ved å lage hjemmelaget tomatsaus til pastamiddagen kan man  øke andelen grønnsaker i middagsmåltidet.
Denne oppskriften gir 1 barneporsjon
20-40 minutter
Vanskelig

INGREDIENSER

  • 90 g eller 1,5 dl fullkornspasta (kokt)
  • ​75 g karbonadedeig
  • 150 g hermetiske tomater
  • 1/4 løk
  • 1/2 gulrot, raspet
  • 1/2 selleristang, raspet
  • 1 ss olje
  • Salt og pepper

FREMGANGSMÅTE

  1. Kok pasta etter anvisning på pakken
  2. varm en stekepanne og ha i oljen
  3. Brun karbonadedeigen
  4. Tilsett løk og stek ett minutt
  5. Ha i gulrot, selleristang og hermetisk tomat
  6. La sausen koke 5 minutter
  7. Smak til med salt og pepper

UTSTYR DU TRENGER

bolle.png;ildfast_form.png;kjokkenvekt.png;ose_ikon.png;potetskreller.png;rivjern.png;skjaerefjol.png;stekepanne.png;stekespade.png;kniv_ikon.png;kasserolle.png

TIPS

  • Bruk gjerne rester av grønnsaker i sausen eller la barna velge de grønnsakene de liker.
  • Paprika, revet squash, små buketter av brokkoli kan også brukes.
  • Ønsker man mer smak på suasen kan både hvitløk, chili og krydderurter tilsettes.
  • Rester av tomatsaus kan fryses ned eller brukes som fyll i grove horn
Middag;#
Oppskrifter