Logg på

Måltider

 

 

Måltidsrytmehttps://www.kostverktoyet.no/kosthold/måltider/MåltidsrytmeMåltidsrytmeRegelmessige måltider er viktig for å opprettholde struktur på hverdagen, kan gjøre det enklere å kontrollere matinntaket og dermed gjøre det enklere å bremse en overvekt.
Frokosthttps://www.kostverktoyet.no/kosthold/måltider/FrokostFrokostFrokost gir kroppen nødvendig påfyll, og er en god start på dagen. Forskning har vist at de som hopper over frokost har økt risiko for å utvikle overvekt og fedme, sammenliknet med frokostspisere.
Lunsjhttps://www.kostverktoyet.no/kosthold/måltider/LunsjLunsjEt lunsjmåltidet midt på dagen gir viktig påfyll av energi og næringsstoffer, og er spesielt viktig for barn og ungdom i vekst.
Middaghttps://www.kostverktoyet.no/kosthold/måltider/MiddagMiddagMiddagen er for mange dagens høydepunkt, men er samtidig det måltidet hvor det kan være vanskeligst å begrense mengden. Å kontrollere middagsporsjonen kan være avgjørende for å redusere fedme hos barn og unge.
Kveldsmathttps://www.kostverktoyet.no/kosthold/måltider/KveldsmatKveldsmatKveldsmaten skal være mindre enn de andre hovedmåltidene. Et planlagt kveldsmåltid kan gjøre det enklere å unngå småspising av usunne matvarer utover kvelden.
Mellommåltiderhttps://www.kostverktoyet.no/kosthold/måltider/MellommåltiderMellommåltiderEt mellommåltid er et mindre måltid som kan spises dersom det blir lenge å vente til neste hovedmåltid. Størrelsen på mellommåltidet avhenger av hvor lenge det er til neste hovedmåltid.

Opphavsrett © Kostverktoyet 2020.
Kostverktøyet eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon (ObeCe) ved St. Olavs hospital, og blir oppdatert årlig. Prosjektansvarlig: barnelege Rønnaug Ødegård, prosjektleder: klinisk ernæringsfysiolog Tove Langlo Drilen.
Innlogging for redaktører