Logg på

Porsjonsstørrelse

 

 

Metthetsreguleringhttps://www.kostverktoyet.no/kosthold/porsjonsstørrelse/MetthetsreguleringMetthetsreguleringBarn med fedme ser ut til å ha en dårligere indre sult og metthetsregulering enn normalvektige. Det er ofte nødvendig at foreldre hjelper til å begrense mengden mat en periode, før barna selv lærer å kjenne metthet bedre.
Hva er en passe porsjon?https://www.kostverktoyet.no/kosthold/porsjonsstørrelse/Hva er en passe porsjon?Hva er en passe porsjon?For å være i stand til å hjelpe barn og unge med å regulere mengden mat og drikke, er det viktig å ha kunnskap om hvilke porsjoner barn i ulike aldre trenger.
Kostplanerhttps://www.kostverktoyet.no/kosthold/porsjonsstørrelse/KostplanerKostplanerDet er utarbeidet flere aldersinndelte kostplaner, som kan brukes som et utgangspunkt for å vise dagsbehovet til barn eller voksne med fedme.

Opphavsrett © Kostverktoyet 2020.
Kostverktøyet eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon (ObeCe) ved St. Olavs hospital, og blir oppdatert årlig. Prosjektansvarlig: barnelege Rønnaug Ødegård, prosjektleder: klinisk ernæringsfysiolog Tove Langlo Drilen.
Innlogging for redaktører