Logg på

Forskning

 

 

Siste nytt fra forskningenhttp://www.kostverktoyet.no/helsepersonell/forskning/Siste nytt fra forskningenSiste nytt fra forskningenHer kan du finne et utvalg av vitenskapelige artikler, aktuelle tidsskrifter, samt en kort oversikt over forskningsfeltet overvekt og fedme.
Kosthold ved overvekt og fedme hos barn og ungehttp://www.kostverktoyet.no/helsepersonell/forskning/Kosthold ved overvekt og fedme hos barn og ungeKosthold ved overvekt og fedme hos barn og ungeKostholdet er en av de aller viktigste livsstilsfaktorene ved behandling av barnefedme. Det finnes ingen spesielle anbefalinger for sammensetning av kostholdet, men det er endring av kostholdsvaner over tid som har vist seg å være mest effektivt.
Ofte stilte spørsmålhttp://www.kostverktoyet.no/helsepersonell/forskning/Ofte stilte spørsmålOfte stilte spørsmålHer finner du svar på noen spørsmål som helsepersonell eller foreldre lurer på i forhold til kosthold og ernæring ved overvekt og fedme hos barn og unge.
Kostholdskartlegginghttp://www.kostverktoyet.no/helsepersonell/forskning/KostholdskartleggingKostholdskartleggingEn kostregistrering kan gi informasjon om både matvaner og spiseatferd. Samtidig kan registreringen bidrar til økt bevisstgjøring av en egne kostholdsvaner.

Prosjektet er finansiert av samhandlingsmidler fra Helse Midt-Norge. Kostverktøyet eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon (OBECE) ved St Olavs hospital, og vil bli oppdatert årlig. Prosjektansvarlig: Dr. med. Rønnaug Ødegård og prosjektleder: klinisk ernæringsfysiolog Tove Drilen. Kostverktøyet støttes av Helsedirektoratet og kliniske ernæringsfysiologers forening tilknyttet Forskerforbundet (KEFF).
Innlogging for redaktører