Logg på

Type mat

 

 

Bli kjent med matenhttps://www.kostverktoyet.no/kosthold/type-mat/Bli kjent med matenBli kjent med matenIkke alle matvarer har nøkkelhullsmerket, eller oppfyller kriteriene for dette. For å kunne vurdere om et produkt er et godt valg eller ikke, kan det være lurt å forstå matvaredeklarasjonen.
Kosemathttps://www.kostverktoyet.no/kosthold/type-mat/KosematKosematDet er det man spiser i hverdagen som er viktigst, men det kan være lurt å ha et bevisst forhold til type og mengde kosemat. Det er fort gjort å få i seg for mye energi fra snacks og søtsaker, som ofte kommer i tillegg til maten.
Nøkkelhullethttps://www.kostverktoyet.no/kosthold/type-mat/NøkkelhulletNøkkelhulletNøkkelhullet skal gjøre det enklere å ta sunne valg i en travel hverdag, og symboliserer det smarteste matvarevalget innenfor en bestemt matvaregruppe.

Prosjektet er finansiert av samhandlingsmidler fra Helse Midt-Norge. Kostverktøyet eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon (OBECE) ved St Olavs hospital, og vil bli oppdatert årlig. Prosjektansvarlig: Dr. med. Rønnaug Ødegård og prosjektleder: klinisk ernæringsfysiolog Tove Drilen. Kostverktøyet støttes av Helsedirektoratet og kliniske ernæringsfysiologers forening tilknyttet Forskerforbundet (KEFF).
Innlogging for redaktører