Logg på

Type mat

 

 

Kostsirkelenhttp://www.kostverktoyet.no/kosthold/kostsirkelenKostsirkelenKostsirkelen har delt inn alle typiske råvarer fra det norske kostholdet i ulike kakestykker. Størrelsen på kakestykkene angir hvor store mengder som anbefales fra de ulike gruppene.
Hvordan tolke matvaredeklarasjonerhttp://www.kostverktoyet.no/kosthold/type-mat/Hvordan tolke matvaredeklarasjonerHvordan tolke matvaredeklarasjonerIkke alle matvarer har nøkkelhullsmerket eller oppfyller kriteriene til å få merket. Det kan derfor være lurt å forstå matvaredeklarasjonene, for å kunne vurdere om et produkt er et godt valg eller ikke.
Kosemathttp://www.kostverktoyet.no/kosthold/type-mat/KosematKosematDet er det man spiser i hverdagen som er viktigst, men det kan være lurt å ha et bevisst forhold til type og mengde kosemat. Det er fort gjort å få i seg for mye energi fra snacks og søtsaker.
Nøkkelhullethttp://www.kostverktoyet.no/kosthold/type-mat/NøkkelhulletNøkkelhulletNøkkelhullsmerket skal gjøre det enklere for oss å ta sunnere valg i en travel hverdag, og symboliserer det smarteste matvarevalget innenfor en bestemt matvaregruppe.

Prosjektet er finansiert av samhandlingsmidler fra Helse Midt-Norge. Kostverktøyet eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon (OBECE) ved St Olavs hospital, og vil bli oppdatert årlig. Prosjektansvarlig: Dr. med. Rønnaug Ødegård og prosjektleder: klinisk ernæringsfysiolog Tove Drilen. Kostverktøyet støttes av Helsedirektoratet og kliniske ernæringsfysiologers forening tilknyttet Forskerforbundet (KEFF).
Innlogging for redaktører