Logg på

Skip Navigation LinksKosthold

 

 

Grunnleggende kostholdslærehttp://www.kostverktoyet.no/kosthold/Grunnleggende kostholdslæreGrunnleggende kostholdslæreNok kunnskap om mat og helse er nødvendig for å kunne gjøre de nødvendige endringer av levevaner som må til for å redusere overvekt og fedme hos barn og unge.
Kosthold ved overvekt hos barn og ungehttp://www.kostverktoyet.no/kosthold/Kosthold ved overvekt hos barn og ungeKosthold ved overvekt hos barn og ungeEn vellykket behandling av overvekt og fedme hos barn og unge bør innebære tidlig intervensjon, og endring av kosthold og levevaner i hele familien. Det anbefales ingen diett, men fokus på reduksjon i energiinntak fra mat og drikke.
Energibalansenhttp://www.kostverktoyet.no/kosthold/EnergibalansenEnergibalansenFor å redusere overvekt og fedme kreves det at kroppen er i energiunderskudd. I praksis betyr dette at energiinntaket fra mat og drikke må være mindre enn energiforbruket, over en lengre periode.
10 myter og misforståelser om overvekt og fedmehttp://www.kostverktoyet.no/kosthold/10 myter og misforståelser om overvekt og fedme10 myter og misforståelser om overvekt og fedmeDet finnes mange myter og misforståelser som har med fedme hos barn og unge å gjøre. Hvem skal familiene tro på når ekspertene strides?

Prosjektet er finansiert av samhandlingsmidler fra Helse Midt-Norge. Kostverktøyet eies av Regionalt senter for fedmeforskning og innovasjon (OBECE) ved St Olavs hospital, og vil bli oppdatert årlig. Prosjektansvarlig: Dr. med. Rønnaug Ødegård og prosjektleder: klinisk ernæringsfysiolog Tove Drilen. Kostverktøyet støttes av Helsedirektoratet og kliniske ernæringsfysiologers forening tilknyttet Forskerforbundet (KEFF).
Innlogging for redaktører